„KANTE KULERICE“ – ZAVRŠENA VOLONTERSKA AKCIJA DND-a ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok s članovima i članicama Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma završilo je oslikavanje kanti za smeće pod nazivom „KANTE KULERICE“ – Ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci! koje je pokrenuto na samu inicijativu djece.

1Volonterska akcija „KANTE KULERICE“ započela je u svibnju povodom manifestacije „Hrvatska volontira“ i u sklopu DND-ovskog projekta „Prebaci na volontiranje!, a nastavljena je tijekom ljeta i školskih praznika te je oslikano 30-ak kanti na cijelom području grada Zaboka od Martinišća, Špičkovine, Luga Zabočkog, Grabrovca, Pavlovca te samog centra Zaboka. Ideja i cilj ovoj projekta, kako su istaknula sama djeca, bio je obojiti, oslikati i uljepšati kante za smeće kako bi potaknuli građane da bacaju smeće u kante za smeće, a istovremeno kod djece i mladih razvija se ekološka osviještenost. Reakcije ljudi su vrlo pozitivne i svima se jako sviđa ova inicijativa djece i Društva Naša djeca u gradu Zaboku.

Voditeljice, volonterke i volonteri akcije Jana, Amalija, Neda, Lorena, Ivana, Vjeko i Jasenka ističu veliku zainteresiranost djece za uključivanje u volonterske inicijative, a posebno kada oni sami mogu osmisliti i doprinijeti uljepšavanju okružja u kojem žive te na taj način postanu aktivni sudionici pozitivnih promjena u svojem gradu kroz odgoj za volontiranje.

Sve akcije koje pokreće DND Zabok podržava Grad Zabok i posebno volontersku akciju „KANTE KULERICE“ te je zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek istaknula na jednoj od akcija „Jako smo ponosni na naše forumaše i dječje vijećnike koji nas oduševljavaju sa svojim idejama i angažmanom“. Ovaj nas je put, uz Grad Zabok, podržao i Volonterski centar Zagreb u sklopu projekta „Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama“ – rekla je tajnica Društva Naša djeca Zabok Jasenka Borovčak.

Odgovori