NEZABORAVNA NOĆ VJEŠTICA U ZABOKU

Društvo Naša djeca Zabok već 12. godinu organizira Vještičje igre povodom Noći vještica. Ove godine zbog hladnoće organizatori su se umjesto već dobro poznatog parka Milana Prpića odlučili za Osnovnu školu K.Š. Gjalskog Zabok. Mališani već nekoliko tjedana s nestrpljenjem su iščekivali „taj dan“ kada će se moći maskirati u vještice, duhove, kosture, strašila…, a svake godine kreacije su sve maštovitije i maštovitije. Naravno da su oni najmlađi odmah pohrlili poigrati se omiljene igre: Slijepi duhovi, Prenošenje tikvica, Igra lampionima, Jahanje na metli i Vještičji hokej.

Ova godina nije mogla proći bez vještičjih kolačića i napitaka koji su izazvali veliku znatiželju i interes zbog prigodnih dekoracija u obliku duhova, buća, crvića, prstiju, sovica, očiju, lubanja, kostiju te su ih djeca i roditelji odmah i degustirali. Također su se mogli kupiti magnetići raznih prigodnih oblika, igračke iz vještičjeg ormara pa čak i kape i šalovi za predstojeću zimu. Prihod od prodaje ima humanitarni karakter i namijenjen je ljetovanju djece slabijeg materijalnog statusa koje Društvo Naša djeca Zabok zajedno organizira s Osnovnom školom K.Š.Gjalskog i Gradom Zabokom.

U cijelu manifestaciju bio je uključen velik broj volonterki i volontera, članova i članica Društva Naša djeca Zabok, Dječjeg foruma Bonkasy, Dječjeg gradskog vijeća i Volonterskog kluba Srednje škole Zabok.

Bilo nam je super 😛

Odgovori