DRUŠTVO NAŠA DJECA ZABOK ZAHVALJUJUĆI NIVEA PROJEKTU „NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA“ DOBILO 20. 500 KUNA

Vrijednom donacijom uredili prostor za provođenje projekta ‘Čitaj mi’

Zanimljiva aktivnost, osim čitanja slikovnica koje se ciljano pripremaju za susret, sadrži i kreativne radionice, a u svemu aktivno sudjeluju i roditelji.

Svi iz djetinjstva pamtimo priče i bajke koje su nam pričali roditelji, djedovi i bake, a mi smo sa zanimanjem slušali. Važan je to dio odrastanja koji, osim što je igra, služi i učenju te razvijanju kreativnosti. Društvo Naša djeca Zabok otišlo je korak dalje te od 2013. godine provodi projekt ‘Čitaj mi’. Riječ je o programu koji je namijenjen djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima, a zamišljen je na način da se djeci čitaju slikovnice koje se unaprijed ciljano pripreme za susret. Uz aktivnost „Čitaj mi!“ provode se i likovno-kreativne radionice za djecu te različite prigodne igre.

Jedina slobodna aktivnost za mlađe od tri godine

Program „Čitaj mi!“ poseban je i po tome što u njemu aktivno sudjeluju roditelji, odnosno prema željama uključuju se u sam proces čitanja, pomažu djeci u likovno-kreativnim radionicama. Program „Čitaj mi!“ jedina je slobodna aktivnost u gradu Zaboku koja je namijenjena i djeci mlađoj od 3 godine te se provodi besplatno – rekla je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak. Zanimljiv je program pokrenut u Dječjem tjednu prošle, 2013. godine, a provodio se u zabočkoj Gradskoj knjižnici. DND je priželjkivao svoj prostor za provođenje programa, a zahvaljujući NIVEA donaciji tu su zamisao i ostvarili. Nivea je, naime, u suradnji s nevladinom i humanitarnom udrugom Savez Društava Naša djeca Hrvatske pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim želi naglasiti važnost igre za dječji razvoj te dati svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske.

Nova sezona u novom prostoru

NIVEA i Savez DND odabrali su 10 prekrasnih projekata Društava Naša djeca diljem Hrvatske koji potiču dječji razvoj, a glasovanjem javnosti odabrano je 5 projekata koji su dobili donaciju u iznosu od 20.500 kuna dok je ostalih 5 dobilo potporu od 5.000 kuna. – Društvo Naša djeca Zabok za program „Čitaj mi!“ dobilo je donaciju u iznosu od 20.500 kuna te se uredio prostor Društva Naša djeca koji se nalazi u potkrovlju stare zgrade policije u Zaboku, a koji je već prokišnjavao, kupio se novi namještaj-police, stolovi i stolice za djecu, didaktičke igračke, slikovnice i likovno-kreativni materijal – istaknula je tajnica Borovčak. Nova sezona programa „Čitaj mi“ započela je 1. prosinca, a u novoobnovljenom prostoru susreli smo preko desetak veselih mališana i roditelja koji su uživali u priči, ali i zanimljivom ukrašavanju čizmica za Svetog Nikolu. Naravno, mališani su morali isprobati i nove igračke koje su kupljene zahvaljujući donaciji, a svi okupljeni su se složili da je ovaj hvalevrijedan projekt u potpunosti zaslužio NIVEA potporu u vidu donacije.

Autorica: Maja Poljak

 

Odgovori