DRUŠTVO NAŠA DJECA ZABOK UKLJUČUJE SE U OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA LOGOPEDIJE 2015.

U četvrtak 5. ožujka vrata i telefon Logopedskog kabineta Društva Naša djeca Zabok otvoreni su za logopedska savjetovanja od 12 do 14 sati

Svake godine 06.ožujka obilježava se Europski dan logopedije. Ovogodišnja tema su „Stečeni neurološki komunikacijski poremećaji“. Tome ususret Krapinsko-zagorska podružnica logopeda organizirala je 26. veljače u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana Zabok stručno predavanje  izv.prof.dr.sc. Snježane Sekušak-Galešev  pod nazivom „Povezanost poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) sa jezično-govornim teškoćama te principi rada s djecom s ADHD-om“. Prema navodu izv.prof.dr.sc. Sekušak-Galešev, povezanost ADHD-a i jezično-govornih teškoća iznosi oko 40% što ukazuje na  potreban interdisciplinaran pristup u radu s djecom. Iz tog razloga predavanje je bilo namijenjeno logopedima, defektolozima, psiholozima, odgajateljima te svim stručnim suradnicima u vrtiću, osnovnoj ili srednjoj školi. Odaziv na predavanje bio je velik što ukazuje na činjenicu da se još uvijek premalo zna o navedenim područjima, ali i o volji stručnjaka različitih profila da se djeci s teškoća pomogne u prevladavanju istih.

Već tradicionalno, svake  godine  ususret Europskom danu logopedije logopedi Krapinsko-zagorske podružnice otvaraju svoja vrata i telefone u kabinetima KZŽ-e. Na taj način postaju dostupni  široj populaciji za upite i  logopedska savjetovanja vezana uz jezično-govornu problematiku. U četvrtak 05.03.2015. godine logopedi otvaraju svoja vrata i telefone u vremenu od 12 do 14 sati u sljedećim ustanovama:

  • Društvo Naša djeca Zabok, Tamara Miletić Damjanović, prof. 099/8249-615
  • OŠ Zlatar Bistrica, Jasna Kokot Pelko, prof.  500-432
  • Udruga Sveta Ana, Lobor, Karolina Ščapec, mag. logoped, 091/551 3550
  • OB Zabok, Mirjana Biškup-Čičko,  prof., Jelena Artić, mag. logoped 204-645
  • Ivana Srebačić,mag.logoped,  općine Bedekovčina i Zlatar Bistrica 098/189 3838
  • Dom zdravlja KZŽ-e,  Ana Gorup Hršak, prof. 091/571-21-27

 

 

 

Odgovori