DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ ZABOK UKLJUČILO SE U MANIFESTACIJU HRVATSKA VOLONTIRA

Od 22. do 25. svibnja 2019. održala se manifestacija „Hrvatska volontira“ devetu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, a Društvo „Naša djeca“ Zabok svih 9 godina aktivno se uključuje u manifestaciju te se ove godine uključilo u čak tri događanja.

Volonterski doručak

 „Posebno smo ponosni i počašćeni što smo nastupali na Volonterskom doručku u organizaciji Volonterskog centra Zagreb u Domu za starije osobe Centar kojim je manifestacija Hrvatska volontira započela u Zagrebu“ – rekla nam je tajnica DND-a Zabok i voditeljica dječjeg zbora Zabočki mališani Jasenka Borovčak. Zabočki mališani otpjevali su svoju sad već poznatu volontersku himnu „SAMO VOLONTIRAJ!, a priključili su im se korisnici Doma za starije osobe i svi prisutni. Također su otpjevali i dvije pjesme s CD-a „Zdravo i fino“ „Kraljica jabuka“ i „Ne treba nam šećer“ koje su se izvrsno uklopile u sam zdravi Volonterski doručak i degustaciju zdravih jela i voća od domaćih i lokalnih proizvođača. Kraj nastupa bio je rezerviran za pjesme „Himna zadrugara – Kad se male ruke slože“ i „Kad si sretan“, a Zabočki su mališani sve oduševili svojim nastupom.

2_Volonterski doručak

Za osmijeh djeteta u bolnici – ŠUDIGO i DND zajedno

SLIKOVNICAMA DO DJEČJEG OSMIJEHA

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok vrijedni je suradnik Društva „Naša djeca“ Zabok u sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“. U sklopu ovogodišnje kampanje „Hrvatska volontira“ učenici i profesori ŠUDIGOZ-a sakupili su slikovnice za Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok te su srednjoškolske volonterke zajedno s Društvom „Naša djeca“ Zabok odnijele slikovnice malim bolesnicima, priredili druženje, a priče su čitale volonterke Ivana Zaić i Patricija Bartol. Patricija je zasvirala i na klarinetu te su zajedno s djecom otpjevali „Do nam želi dobar dan“ i „Kad si sretan“. Na kraju su djeca dobila na poklon plišane medvjediće koje su sašile volonterke DND-a Zabok.

4_dječji odjel OB ZabokOslikavanje panoa na temu „Sve se može kad se hoće, a biti zdrav uz povrće i voće“

Društvo „Naša djeca“ Zabok već dugi niz godina oslikava pano na Trgu K. Š. Đalskog u Zaboku na razne teme. Ove su se godine odlučili za temu „Sve se može kad se hoće, a biti zdrav uz povrće i voće“ povezavši ga s projektom „Zdravo i fino“, ali i s manifestacijom „Hrvatska volontira“ s obzirom na to da djecu uključuju u volonterske aktivnosti kroz odgoj za volontiranje. Pano su oslikavala djeca, članovi i članice Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma koji su uključeni u projekte „Zdravo i fino“ i „Prebaci na volontiranje!“ te su sudjelovali u osmišljavanju skice za pano, a pomagale su im volonterke DND-a Amalija Bogojević, Jana Borovčak, Neda Novosel, Melita Hršak i Lorena Martinić. Na taj način djecu se aktivno uključuje u osmišljavanje volonterskih aktivnosti kojima bi se uljepšala zajednica u kojoj žive te im se daje prilika da kroz volontiranje budu važan kotačić u svojoj zajednici i da zajedno možemo napraviti puno dobrih i pozitivnih stvari te doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice i sretnijeg i zdravijeg društva.

8_pano

Odgovori