Društvo Naša djeca Zabok sudjelovalo na 8. Sajmu zdravlja

Društvo Naša djeca Zabok sudjelovalo na 8. Sajmu zdravlja koji se povodom 7.4. – Svjetskog dana zdravlja ove godine održao u Zaboku. Organizator manifestacije je Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Sajam su posjetili zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, načelnici i gradonačelnici iz drugih gradova i općina, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenica župana Jasna Petek i župan Željko Kolar.

Na 8. Sajmu zdravlja koji se održao na Zivtovom trgu u Zaboku građani su mogli izmjeriti tlak, tjelesnu težinu, kolesterol, kušati zdravu hranu i napitke, informirati se o zaštiti zdravlja, prevenciji, postupanju u slučajevima nesreća te savjetovati se o raznim proizvodima i lijekovima. Uz nastupe djece iz Dječjeg vrtića Zipkica i Osnovne škole K.Š. Gjalskog svoje programe na štandovima su prezentirale sve ispostave Doma zdravlja KZŽ, Opća bolnica Zabok, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Srednja medicinska škola Pregrada i Bedekovčina, GDCK Krapina i Zabok te mnoge druge udruge, tvrtke koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinskih lijekova i preparata, a Društvo Naša djeca Zabok u suradnji sa Srednjom školom Zabok predstavilo je projekt „Zdravo i fino“.

U suradnji s ugostiteljskim kabinetom Srednje škole Zabok DND Zabok predstavilo je projekt „Zdravo i fino“ koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem. Naš štand posjetili su uzvanici na čelu sa županom Željkom Kolarom koji je izrazio veliko zadovoljstvo našim projektom i naglasio važnost zdrave prehrane te mogućnost i nekog pilot projekta zdrave prehrane u školama. Posjetitelji Sajma na našem su štandu mogli degustirati zdrave i fine obroke koje su pripremili učenici Srednje škole Zabok sa svojim profesoricama. Integralni krekeri, namaz od slanutka, graha i sira, zagorska zljevka u slanoj i slatkoj varijanti, rižine čokoladne kuglice, kolačići od rogača i maka, čaj od mente i limunada s đumbirom samo je dio zdravih delicija koje su se mogle isprobati na Sajmu, a zapisane su u našoj kuharici „Zdravo i fino“.

Odgovori