DRUŠTVO NAŠA DJECA ZABOK ORGANIZIRALO MNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DJEČJEM TJEDNU 2015.

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Društvo Naša djeca Zabok obilježilo je Dječji tjedan koji se ove godine održao od 5. do 11. listopada, a prvog dana na Međunarodni dan djeteta okupilo se 300-njak mališana na Trgu K.Š. Đalski u Zaboku.

Zabavne igre na Trgu

Na Međunarodni dan djeteta Dječji tjedan u Zaboku otvoren je zabavnim igrama na Trgu K. Š. Đalski, a u igrama je sudjelovalo 300-tinjak mališana iz Dječjeg vrtića Zipkica i Osnovne škole K.Š. Gjalskog u organizaciji DND-a Zabok. Klinci su uživali i dobro se zabavili u raznovrsnim zabavnim igrama koje se igraju djeca u Europi, svijetu te nekih naših tradicijskih igara kako ne bi pale u zaborav. Na kraju su se svi igrači i igračice pretvorili u veliki zbor i zajedno otpjevali legendarni hit „Kad si sretan“, jer je djeci igra jedna od najveselijih aktivnosti u kojoj najviše uživaju

Čitaj mi!

U Dječjem tjednu nastavljen je i program Čitaj mi! koji je započeo prije dvije godine, a cilj mu je promocija čitanja na glas djeci od najranije dobi. Ovog puta bilo je čitanja, glume, pjesme i plesa, a Čitaj mi! se nastavlja svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u prostoru Gradske knjižnice u Zaboku.

Posjet gradonačelniku

Jedan dan u Dječjem tjednu rezerviran je za posjet djece, aktivista i volonterka DND-a gradonačelniku. Ovoga su puta gradonačelnika Ivana Hanžeka posjetile članice Dječjeg foruma, Dječjeg gradskog vijeća i Zabočkih mališana. Forumašice su gradonačelniku ispričale kako im je bilo ovoga ljeta na 18. Susretu Dječjih foruma iz cijele Hrvatske u Zagrebu dok su dječje vijećnice predstavile projekt „Zdravo i fino“ koji je ovoga ljeta završio te je izdana Kuharica Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima i CD Zdravo i fino kojeg su predstavile zborašice. Djeca su iskoristila priliku i postavila gradonačelniku nekoliko aktualnih pitanja.

Radionica „Nepoznati prijatelj“

Za članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća organizirana je radionica „Nepoznati prijatelj“ s ciljem upoznavanja djece s osnovnim pojmovima vezanim uz izbjeglištvo te ih senzibilizirati za trenutnu situaciju kroz koju prolaze djeca i mladi i razvijati osjećaj empatije prema izbjeglicama.

U Dječjem tjednu s radom je započela i Igraonica „Kutić slikovnica“ koja okuplja djecu od 3 do 6 godina koja ne idu u vrtić, a za djecu i roditelje na Odjelu za pedijatriju u Općoj bolnici Zabok organizirano je druženje uz priču, igru i pjesmu kako bi djeci uljepšali njihov boravak u bolnici.

Dječji tjedan u Zaboku realiziran je zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i volonterkama koje daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece.

 

 

 

Odgovori