DND ZABOK ZAPOČEO S JUICE RADIONICAMA U OKVIRU PROJEKTA „BUDI NEOVISAN“

Savez društava Naša djeca Hrvatske pokrenuo je projekt „Budi neovisan“ s ciljem prevencije ovisnosti kod djece koji će se provoditi u Društvima Naša djeca u gradovima i općinama. Jedna od aktivnosti su juice radionice za koje je Savez DND-a Hrvatske organizirao edukaciju na kojoj je sudjelovala bivša forumašica i volonterka DND-a  Zabok Jana Borovčak.

Juice projekt se bavi prevencijom i suzbijanjem alkoholizma među djecom i mladima. Glavni mu je cilj promicanje opasnosti konzumiranja alkohola i organiziranje bezalkoholnih zabava za djecu i mlade. Sastoji se od tri edukativne radionice, Parlaonice i Juice partyja.

Pod Janinim vodstvom održana je prva juice radionica za članove Dječjeg foruma „Bonkasy“ i Dječjeg gradskog vijeća. Forumaši i vijećnici su kroz radionicu raspravljali o tome što je alkohol, o svojim iskustvima s alkoholom te o posljedicama i štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola. Tijekom radionice također su se zabavljali igrajući igre pod nazivom „alkotest“: Petlja mi se jezik, Imam dvije lijeve ruke ili noge, Više ne znam ništa. Dogovoreno je da će se na kraju projekta organizirati juice karaoke na kojima će se djeca zabavljati uz bezalkoholne koktele.

Odgovori