DJEČJI TJEDAN U ZABOKU

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Moto Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“! 

CILJEVI DJEČJEG TJEDNA SU:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece
  • poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire!

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je IGRA pod sloganom Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!

Cilj je ove zajedničke aktivnosti potaknuti djecu da se igraju i kreću na otvorenom, daleko od ekrana mobitela, kao i na zajedničko druženje, igru, učenje i kreativno stvaralaštvo u slobodno vrijeme.

Naglasak aktivnosti je na popularnim i omiljenim igrama djece na otvorenom koje se u izvornom ili prilagođenom obliku igraju u raznim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj: hula-hoop, vijača (konop za preskakanje), frizbi, pikule, gumi-gumi, nogomet, graničar, školica

Dječji tjedan u Zaboku u organizaciji Društva „Naša djeca“ Zabok bit će obilježen igrama i raznolikim radionicama i igraonicama za djecu.

Komentari su zatvoreni.