DJEČJI TJEDAN 2017.

DJECJITJEDAN_plakat - CopySvake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak 2. listopada., kada se obilježava Međunarodni dan djeteta, i završava u nedjelju 8. listopada 2017.

Društvo Naša djeca Zabok Dječji tjedan 2017. obilježava raznolikim programima za djecu i odrasle pa će tako na središnjem Trgu K.Š. Gjalskog u Zaboku prvoga dana, na Međunarodni dan djeteta, organizirati starinske igre za djecu, zatim program Čitaj mi!, edukacija za volontere i volonterke, posjet Gradonačelniku, Igraonica „Kutić slikovnica“, program KIKI festivala, nastup Zabočkih mališana te radionica za Dječji forum i Dječje gradsko vijeće na temu „Predrasude nisu fora, njih svatko riješiti se mora!“

 Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanja prava djece koja su garantirana Konvencijom UN-a o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjeti na odgovornost odraslih za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a Dječji tjedan je prilika da se svatko podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

Odgovori