KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA

Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok u subotu 1. lipnja u prepunoj dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj tradicionalni godišnji koncert koji se svake godine održava povodom Dana grada Zaboka, a pridružili su im se Lutkari OŠ

IMG_8475Nezaobilazno događanje u mjesecu grada Zaboka, svakako je godišnji koncert Zabočkih mališana koje uvijek dođu podržati zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pa je tako bilo i ovoga puta. Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak zahvalila je Gradu Zaboku koji daje potporu aktivnostima DND-a i svakako roditeljima, djedama i bakama koji vode djecu na probe pa je ovaj koncert također posvećen i svima njima.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli s pjesmom koja je definitivno obilježila ovo promjenjivo proljeće, a to je pjesma „Kišica“ te su dalje nastavili u zdravom tonu. Na ovom koncertu su im se pridružili „Lutkari“ Osnovne škole K.Š. Gjalskog  s učiteljicama Ljiljanom Mokrovčak i Ružom Novak s kojima DND Zabok surađuje već dugi niz godina. Posebno za ovu prigodu, a u sklopu projekta „Zdravo i fino“, pripremili su predstave o povrću i voću „Gusjenica“ i „Voćna salata“ te oduševili svojim lutkarskim improvizacijama sve prisutne, a Zabočki mališani su popratili njihov nastup svojim autorskim pjesmama s CD-a Zdravo i fino „Kad biljke skupa rade“, „Kraljica jabuka“, „Zelenko“ i „Ne treba nam šećer“. Na samom ulazu u dvoranu također je bila postavljena izložba radova učenika OŠ K.Š. Gjalskog i djece iz Dječjeg vrtića Zipkica nastalih u sklopu projekta „Zdravo i fino“.

Zabočki mališani pokazali su svoja pjevačka umijeća i u pjesmama „Postoji jedan“, „Mačak vragoljačak“, „Pipi Duga Čarapa“, „Smiješna pjesma“, a nije izostala i jedna praizvedba s pjesmom „Lavlji jadi“ te sad već posebno popularne pjesme „Samo volontiraj!“ i „Himna DND-a“ koje su omiljene među malim pjevačicama i pjevačima, kao što su i najavili voditelji programa, Lana Repovečki i Luka Tisanić, članovi Dječjega gradskog vijeća DND-a Zabok.

Uigrani tandem korepetitorica, Lidija Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini, pratile su Zabočke mališane na koncertu, ali i one same su se predstavile skladbom Canzonetta Dore Pejačević te zaslužile gromoglasan aplauz.

Finale na kraju bio je u izvedbi pjesme „Kad si sretan“ svih izvođača, ali i publike te je pao i bis za kraj. Ali to nije sve, jer su organizatori pripremili zdravi i fini domjenak, a sve u skladu sa samim programom koncerta pa su u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok ispekli zdravi čokoladni kolač te kakao kuglice s datuljama i orasima. Bilo je tu i tostiranih sjemenki suncokreta i badema, kukuruznih tortilja, jagoda, trešnji i domaćeg soka od jabuke „Zdravko“, a bez marljivih volonterki i volontera DND-a Zabok također ovaj koncert ne bi bio tako uspješan – rekla nam je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak, koja nije krila zadovoljstvo održanim koncertom te istaknula poruku jedne mame „Hvala za ovo čudo danas, bili ste divni, svaka čast!“

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *