ZDRAVO I FINO PUNOM PAROM KRENULO U VI. CIKLUS PROJEKTA

Uz novu radionicu zdravoga kuhanja u VI. ciklusu projekta „Zdravo i fino“ promovirana i nova kuharica, odnosno Kuharski vodič za ne(znalce)

Kako izgleda kada djeca kuhaju, mijese, režu, sjeckaju, pirjaju, kombiniraju voće i povrće, octe i začine, hranu i okuse može se vidjeti na radionicama zdravoga kuhanja projekta „Zdravo i fino“ Društva „Naša djeca“ Zabok koji se organizira već čitavo desetljeće. S obzirom na to da je prošlo već nekoliko mjeseci od zadnje radionice zdravoga kuhanja djeca, članice i članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma te članice Zabočkih mališana s nestrpljenjem su iščekivala novu radionicu zdravoga kuhanja, nova jela, nove recepte, nove okuse i mirise…

Ovog se puta na meniju moglo naći „za svakoga ponešto“: zobeni keksi, kakao, čaj za početak dana, zatim za ručak domaće grah varivo (tradicionalno zagorsko jelo u novom ruhu), domaće tortilje koje su umijesila i ispekla sama djeca, povrće u woku (tikvica, kupus, paprika, kukuruz), namaz od slanutka (humus), bijeli umak od indijskih oraščića, orijentalni za’atar umak (sjemenke sezama, majčina dušica, origano), zapečene palačinke s gljivama, porilukom i špinatom, povrtno-voćna salata od crvenog kupusa, koromača i manga, slatke zdrave palačinke s namazom od lješnjaka i domaćim pekmezima od marelica i smokava te čokoladni mousse od avokada s kompotom od višanja. Nastavi čitati