8. Susret Gradova i općina – prijatelja djece 26. rujna održava se u Zaboku

Grad Zabok s Koordinacijskim odborom za vođenje Akcije  „Grad Zabok – prijatelj djece“ u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske i Središnjim koordinacijskim odborom Akcije, organizatori su ovogodišnjeg 8. Susreta Gradova i općina – prijatelja djece koji će se u petak, 26. rujna 2014. godine održati u Zaboku. U Zaboku se očekuje oko 250 sudionika – djece i odraslih iz 26 gradova i općina iz cijele Hrvatske. Osim delegacija gradova i općina na susretu se očekuju i predstavnici resornih ministarstava, ureda Unicefa za Hrvatsku, savjetnica za društvene djelatnosti Ureda predsjednika RH, pravobraniteljica za djecu i mnogi drugi uzvanici.

8. Susret Gradova i općina – prijatelja djece održava se u ozračju obilježavanja 15 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i 25 godina Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, a pokrovitelj  svih aktivnosti i događanja Saveza društava Naša djeca Hrvatske vezanih uz ove značajne obljetnice je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.

Glavna tema 8. susreta je Provođenje Konvencije UN-a o pravima djeteta volonterskim radom u Akciji Gradovi i općine – prijatelji djece“ uz primjere dobre prakse domaćina. Posebno će se istaknuti važnost promicanja prava djeteta na svim područjima i stvaranja uvjeta za bolji život djece u lokalnoj zajednici.

Najavljeni program podijeljen je u tri dijela, nakon svečanog otvaranja održat će se radionice za odrasle na temu Volontiranje u Akciji, dok je za djecu organizirano predstavljanje KIKI festivala i prigodne radionice.

Grad Zabok i Društvo Naša djeca kao glavni nositelj svih aktivnosti ponosni su na postignuća u Gradu Zaboku – prijatelju djece, što je rezultat partnerskog odnosa svih subjekata uključenih u Akciju, a posebno mnogobrojnih volontera i volonterki koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece u gradu Zaboku.

Odgovori