6. KIKI – MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FILMA

Uskoro počinje 6. KIKI – još jedan nezaboravan filmski doživljaj za djecu

KIKI_face2Kraj travnja u Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji već je tradicionalno rezerviran za najmlađe filmoljupce i njihov ‘pohod’ na festival KIKI, koji u svojih pet festivalskih dana nudi izbor najbolje recentne svjetske filmske produkcije za djecu

Ovogodišnji, šesti po redu KIKI – međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja 2017., a organizaciju kao i do sada potpisuju Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.
U pet natjecateljskih programa bit će prikazano više od trideset filmova iz Albanije, Australije, Brazila, Estonije, Francuske, Grčke, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Mauricijusa, Rusije, Španjolske, Švicarske, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske. O pobjedniku festivala odlučivat će dječji žiri, u koji su ove godine izabrani Dora Vranić, Petar Bašić i Igor Jadan.
Kako je prvenstvena zadaća ovog festivala razvoj filmske publike kroz poticanje aktivnog gledanja filmova već od najranije dobi, ona se ispunjava kroz popratne festivalske, ali i predfestivalske programe – tako je već od ožujka organizirana radionica Kako gledati film u kojoj mali polaznici pod vodstvom Višnje Vukašinović razvijaju vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, učeći kako kvalitetno gledati i kritički vrednovati filmove. Također, filmske projekcije u vrijeme trajanja festivala i ove će godine biti popraćene vođenim razgovorima o poglednim filmovima, a ulogu moderatora druge godine zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.
Priliku za kreativno izražavanje i edukaciju u području animacije posjetitelji će moći iskoristiti na čak dvije radionice animacije, koje će se održati u suradnji s organizacijom OTTOmani iz Italije i Školom animiranog filma iz Čakovca, a u sklopu ovogodišnjeg KIKI-ja bit će održan i stručni skup za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko-zagorske županije, na temu medijske i filmske pismenosti.

FB_kvadrat_KIKI2Stranice festivala:
http://kiki.taborfilmfestival.com/
https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival/?fref=ts

.

Odgovori